Hvorfor bruge bioklip?

Få klippet græsplænen hurtigere!

Ønsker du den samme høje kvalitet blot på to tredjedele af tiden? Disse klippere er udstyret med specielt udformede knive og et stort, hvælvet skjold over klippemodulet, som snitter det afklippede græs i så små stykker, at de kan sendes tilbage til jorden (se figur 1).

Du skal ikke tømme græsfang – og det mindsker behovet for kunstgødning.


Naturens styrke

Det afklippede græs, der er rigt på kvælstof, sendes tilbage til græsplænen som naturlig gødning. Det forhindrer tab af næring og fugt – så du kan holde igen med kunstgødningen. Naturlig gødning – som afklippet græs – er en god måde at holde din græsplæne frodig og sund på (se figur 2).


Endnu flere forbedringer

Fire knive snitter det afklippede græs i små stykker. Det afklippede græs opfylder mange funktioner:

  • I varmt vejr holder det græsrødderne kølige
  • Fugten fastholdes i jorden
  • Hæmmer væksten af ukrudt
  • Beskytter jorden og forhindrer udvaskning under kraftig regn
  • Det komposterede lag bioklip fungerer som økologisk gødning

Bioklip forkorter arbejdstiden og giver en betydelig reduktion af affald fra haven.


Sådan kommer du i gang med bioklip:

Græsset må ikke være for langt. Klip toppen af det høje græs med græsfang monteret på plæneklipperen. Begynd bioklip i næste omgang.
Hvis græsset er blevet for højt f.eks. efter en ferie, gentag klipning med græsfang og begynd bioklipningen nogle få dage senere.

Hvorfor gå på kompromis med naturlig vækst?
Vi tilbyder bioklipsæt som ekstraudstyr til næsten alle vores Walk-Behind modeller samt til JS serien, der er skabt til bioklip.

Hvis du har en Walk-Behind model med mulighed for bioklip som ekstraudstyr, kan du montere græsfang på den. Fjern bioklip-indsatsen og monter græsfanget.


Robotplæneklipper

John Deere Tango E5 Hvorfor bruge bioklip? fås hos din forhandler Semler Agro A/S i Nørager, Brønderslev, Bredebro, Bramming, Redsted M, Næstved, Odense, Viborg, Trige

Faktisk er Tango E5 den perfekte bioklipper, da den specielle kniv snitter græsset i bittesmå dele. Hvis du ikke har tid til at klippe plæne, vil du elske TANGO. Den er så bekvem, at du vil undre dig over, hvordan du har klaret dig uden. Samtidig er den så diskret, at du dårligt nok bemærker den.