close
Menu

Nye maskiner til plænen

John Deere udbygger sin i forvejen omfattende serie af plænetraktorer og skubmodeller med tre nye modeller i 2015.

X105 plænetraktor er den mindste og billigste i John Deere's gennemprøvede X100 serie. Den er kompakt og ideel til mindre haver og til manøvrering på steder med snæver plads som smalle porte og kringlede havegange. Den er enkel og let at betjene, og den konstant variable transmission (CVT) betyder, at der kun er en enkelt pedal og et frem/bak håndtag til at styre kørslen.

Klippebredden er 107 cm og klippehøjden mellem 25 og 100 mm, hvilket gør denne alsidige plænetraktor med sideudkast egnet til græsarealer op til 4000 m2. Blandt ekstraudstyret er et 230-liter opsamlingssystem og bioklip sæt.

Den anden nye model er X115R plænetraktor, der nu er John Deere’s startmodel med bagudkast/opsamlingsbeholder bag. Det 300 liter store græsfang giver færre stop for at tømme beholderen, hvilket hurtigt udføres fra førersædet. Det 92 cm klipperskjold har indbygget tilslutning af vandslange for nem rengøring. Klippehøjden kan varieres fra 25 til 90 mm, og som tilbehør findes et bioklip sæt.

Den nye topmodel i serien er X590 Multi-Terrainplænetraktor, der kombinerer stærkere motor, højere ydeevne og større bekvemmelighed. Den er specielt velegnet til private brugere med store græsarealer (over 8000m2) eller større terrænmæssige udfordringer. Twin Touch pedaler, servostyring, et hydraulisk betjent klipperskjold og en letstartet motor giver samme køreoplevelse som i en bil.

Græsklipningen går meget hurtigere takket være den første fartpilot til en plænetraktor. Ved elektronisk styring af brændstofmængden til motoren fastholdes traktorens og knivens hastighed selv i kraftigt græs. Det forbedrer snittekvaliteten og mindsker brændstofforbruget.

X590 leveres med klipperskjolde på122 eller 137 cm i diameter og justerbar klippehøjde mellem 25 og 102 mm. Den er udstyret med et bekvemt deluxe sæde med høj ryg og blandt ekstraudstyret findes et opsamlingssystem og et bioklip sæt.

Ud over disse tre modeller er den populære X125 plænetraktor blevet opdateret i 2015 med en kraftigere motor og bedre specifikationer for sæde og rat med henblik på bedre snittekvalitet og større bekvemmelighed.

Alle disse nye plænetraktorer kan købes hos John Deere's netværk af forhandlere til private fra foråret 2015.