close
Menu

John Deere introducerer ny 7R serie traktorer i 2014

Berlin, august 2013 - John Deeres nye 7R serie traktorer, der kommer på markedet 2014, har kraftigere motorer og en ny topmodel. Den nye serie vil bestå af seks modeller med en nominel effekt på 210, 230, 250, 270, 290 og 310 hk. Topmodellen 7310R vil være til rådighed i begrænset antal fra foråret 2014. Den vil være udstyret med en Trin IV-kompatibel motor, mens alle de øvrige modeller i 7R serien vil være udstyret med John Deeres gennemprøvede, diesel only teknologi.

Opdateret motorteknologi
Ny teknologi gør, at 7230R's tidligere 9 liters motor erstattes af en 6,8 liter motor, som stadig leverer den samme høje maksimaleffekt, høje drejningsmoment og effektfordeling som før. Skiftet til en mindre motor øger desuden forholdet mellem effekt og slagvolumen samt reducerer denne traktors driftsomkostninger.  Mens 7250R, 7270R og 7290R fortsætter med den 9,0 liters motor med dobbelt turbolader, vil den nye 7310R være udstyret med en Trin IV  motorteknologi.

Til transport og PTO anvendelser giver motorens intelligente effektstyring (IPM) 22 hk ekstra på 7290R og 30 hk ekstra på alle andre modeller. Samlet set forventes serien at have 2 % bedre brændstoføkonomi.

John Deeres Trin IV motorer udgør den nyeste udvikling  for overholdelse af regler omkring udledning. Som et sidste trin har John Deere tilføjet  en katalysator system (SCR) til diesel-only  dieselmotorer og øget brændstoftrykket for at opnå en bedre forbrænding.

Selv med SCR bestræber John Deere sig på fremover at kunne sænke brændstofforbruget yderligere. Men firmaet vil fortsat tilbyde forbedrede, Trin IIIB  diesel-only motorer på både 7R og 8R serierne traktorer.

En ny og mere effektiv afkøling af disse motorer mindre luftmodstandog giver en bedre køleevne. Systemets enkelte komponenter er flyttet  og ventilatoren er ændret, så den trækker luft gennem motoren frem for at skubbe den.

Ny e23 transmission
Den nye 7R serie traktorer vil kunne leveres med en nyudviklet e23 transmission med 23 fremadgående og 11 bakgear, samt er udstyret med en Efficiency Manager. Med denne funktion kan føreren på forhånd indstille arbejdshastigheden og hjælpe med at spare brændstof ved at holde motorens omdrejninger optimale, ved at skifte gear og reducere gassen.

Denne nye fuldautomatiske transmission har 23 gear med samme afstand imellem. Ved hvert gearskift kan føreren jævnt øge traktorens hastighed med 15 % selv under fuld belastning. For at tilpasse driftsforholdene og behov fra redskaber har e23 transmissionen 14 gear mellem 2,5 og 16 km/t. Afhængig af opgaven kan transmissionen betjenes på tre forskellige måder, og som ekstraudstyr fås vendegearsbetjening ved venstre side.

De nye 7R serie traktorer tilbyde en CommandQuad transmission på 7210R og 7230R modellerne, eller som ekstraudstyr en e23 eller AutoPowr transmissioner på tværs af hele modelserien. AutoPowr's "pedal tilstand" giver føreren mulighed for at ændre kørehastigheden, samtidig med at køre med PTO-drevne redskaber, der kræver et konstant antal omdrejninger fra motoren.

En ny CommandArm konsol er standard på alle 7R serie traktorer og erstatter tidligere modellers højrehåndskonsol. Det nye CommandArm konsol, der har en mere logisk og ergonomisk udformning, har samlet de forskellige betjeningselementer efter funktion og integreret dem helt med det nye CommandCenter, der har fået nyt interface og findes med enten en 17,8 eller 25,4 cm berøringsfølsom skærm.

Ny CommandView kabine
Sædet i den nye CommandView III kabine har et forlænget ryglæn og kan drejes 40 grader. Kunderne kan vælge mellem et standard sæde med luftpudeaffjedning, det gennemprøvede ActiveSeat eller hydraulisk kabineaffjedring (HCS) for ekstra komfort for føreren. Kabinens ruder er af lamineret glas både for sikkerheden og for bedre lyddæmpning. Desuden er der køleskab til opbevaring af mad og drikkevarer.

Integrerede systemer giver mulighed for brug af John Deere FarmSight præcisionsteknologi til landbrug og et hydraulisk joystick med gearskift er til rådighed for CommandQuad og e23 transmissioner. Blandt det øvrige ekstraudstyr er en 360 grader LED lygtepakke og fuldt dækkende for- og bagskærme.

Opdaterede 8R og 8RT serie traktorer
John Deere 8R og 8RT serie traktorer med hjul og bælter og Trin IIIB kompatible, rene dieselmotorer bliver også opdateret i 2014 med flere hestekræfter på alle modeller. Den nye 8R serie vil bestå af 5 traktorer med en nominel effekt på hhv. 270, 295, 320, 345 og 370 hk, mens 8RT med bælter får en nominel effekt på hhv. 320, 345 og 370 hk.

Flere af de nye funktioner på de nye 7R modeller vil også komme til 8R serien, herunder e23 transmission med Efficiency Manager, som kommer i 2015. AutoPowr vil stadig kunne leveres på alle 8R og 8RT modeller, og den velkendte 16-gear Powershift transmission findes til 8270R, 8295R og 8320R. Den opdaterede 8R serie vil også kunne leveres med de samme typer sæder, integreret, hydraulisk joystrik og CommandArm konsol med CommandCenter skærm.

Der findes desuden en række vigtige forbedringer af 8R serien med henblik på at maksimere traktorernes effektivitet og produktivitet. Blandt disse er bredere liftskinner med henblik på at forenkle tilkobling af PTO-drevne redskaber og forhindre PTO-akslen i at komme i kontakt med skinnerne, samt en ekstra 1000/1000E hastighed PTO, der øger effektiviteten af PTO-drevne anvendelser ved at sænke motorens omdrejningstal. En ny, boltet PTO-aksel er lettere at bruge og udskifte. En ny hydraulisk topstang gør den nemmere og hurtigere at tilkoble redskaber og at justere dem fra kabinen under arbejdet.

For de der har brug for større hydraulisk kapacitet findes som ekstraudstyr en dobbelt, kraftig pumpe, der leverer 321 l/m i forhold til standardmodellens 227 l/m pumpe. Der er en tankkapacitet på 90 l for hurtigere betjening af vogne og frontlæssere. Det hydrauliske system giver forbedret styring både på foraksler med uden affjedring (ILS), og op til seks uafhængige ventiler bag, og to uafhængige front.

Der er sket yderligere forbedringer med henblik på at overføre 8R'es øgede trækkraft. Som ekstraudstyr kan leveres store gruppe 49 dæk (215 cm i diameter og en bredde op til 900 mm), som giver et endnu større fodaftryk, højere overførselsgrad og mindre jordpakning. Nye, fuldtdækkende bagskærme, 710 mm frontskærme og flangede aksler kan også leveres.